A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Томашпільські електромережі повідомляють

Томашпільські електромережі повідомляють

У зв’язку з проведенням планових ремонтних робіт на підстанціях та повітряних лініях електропередач, буде здійснюватися вимкнення електроенергії з 09.30 год до 16.00 год:

16:03 23.05.2022

Європа – наш спільний дім,  і нам у мирі й щасті жити в нім

Європа – наш спільний дім, і нам у мирі й щасті жити в нім

   День Європи у 20-ий раз Україна відзначатиме у ІІІ суботу травня (21.05) як день спільних цінностей і спільної історії всіх націй Європейського континенту. До речі, День Європи в країнах Європейського Союзу відзначається 9 травня, Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято.

14:45 20.05.2022

День Європи в Україні

День Європи в Україні

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана. 9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі.

13:59 20.05.2022

Які ми гарні в нашій вишиванці!

Які ми гарні в нашій вишиванці!

Сьогодні, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки. Цей День не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

10:17 19.05.2022

День скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

День скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

Починаючи з 1994-го року в Україні, згідно з Указом Президента, відзначається День скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу, яка сталася 18-20 травня 1944-го року. Переселенню піддалися і старі, і жінки, і діти, цілі родини, більше чверті мільйона люду. Було вчинено жахливий злочин, з цілої черги, від антилюдських проявів у часи сталінського режиму, війни та радянської влади.

08:42 18.05.2022

Кирило Стеценко і наш край до 140 – річчя від дня народження

Кирило Стеценко і наш край до 140 – річчя від дня народження

Видатний український композитор К. Г. Стеценко, творчість якого залишилася глибокий слід в історії української музики, майже 6 років свого життя прожив і творив на Поділлі, зокрема в селі Голово-Русава Ямпільського повіту (тепер с. Олександрівка Томашпільcької територіальної громади).

12:01 13.05.2022

День пам’яті жертв політичних репресій

День пам’яті жертв політичних репресій

            Шановні жителі Томашпільської територіальної громади!  Згідно  з Указом Президента України №431/2007 від 21-го травня 2007-го року, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності, у третю неділю травня в Україні відзначається «День пам’яті жертв політичних репресій».

11:11 13.05.2022

З турботою про людей

З турботою про людей

Зустріч внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які мають намір залишитися  в Томашпільській громаді на постійне проживання, з представниками  державних органів влади на місцях відбулася сьогодні в Томашпільській селищній раді. На неї очно прийшли 5 багатодітних сімей та 3 звичайних сім’ї (2 з них спілкувалися он-лайн).

16:01 12.05.2022

Сьогодні - Міжнародний день медсестер

Сьогодні - Міжнародний день медсестер

                                       Шановні медичні сестри Томашпільської                        територіальної громади, ветерани медичної служби!   Із нагоди вашого професійного свята – Міжнародного дня медичної сестри – прийміть щирі вітання та слова вдячності за вашу безцінну роботу!

08:15 12.05.2022

Інформація для людей, які оселились в Томашпільській громаді та мають намір залишитись тут на постійне проживання!

Інформація для людей, які оселились в Томашпільській громаді та мають намір залишитись тут на постійне проживання!

З метою інформування переміщених осіб про умови проживання в нашій громаді, у четвер, 12 травня, Томашпільською селищною радою організовується зустріч, на якій розглядатимуться питання поселення, охорони здоров'я, освіти, соціального захисту, роботи Центру зайнятості та інше.

11:57 11.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь