A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Про стан законності на території обслуговування Томашпільського відділу Могилів-Подільської місцевої прокуратури в 2020 році

Про стан законності на території обслуговування Томашпільського відділу Могилів-Подільської місцевої прокуратури в 2020 році

І Н Ф О Р М А Ц І Я про стан законності на території обслуговування Томашпільського відділу Могилів-Подільської місцевої прокуратури  в 2020 році та основні показники роботи прокуратури у Томашпільському районі за вказаний період

15:46 24.02.2021

Відбулася 3 позачергова сесія селищної ради

Відбулася 3 позачергова сесія селищної ради

Відповідно до розпорядження селищного голови № 45  позачергова 3-тя   сесія селищної ради 8 скликання відбулася 23 лютого 2021 р. В ній взяли участь 21депутат із 26 обраних та запрошені. Селищний голова Валерій Немировський представив депутатам новопризначеного голову Тульчинської райдержадміністрації Олександра Гаврилюка. Він перед початком сесії коротко поінформував  про економічну  та соціальну ситуацію в районі, який на теперішній час налічує 160 тис. населення, накреслив найближчі завдання, над вирішенням яких працюватиме керівництво району.  Про нові перспективи розвитку Томашпільської громади, зокрема про долю Антонівського молокозаводу,  раківських очисних споруд,  повідомив присутніх і селищний голова.

11:10 24.02.2021

Вирішували невідкладні питання

Вирішували невідкладні питання

На засіданні виконкому селищної ради, що відбулося 22 січня і в якому взяли участь 25 членів виконавчого комітету з 26, були присутні  запрошені дільничний офіцер поліції відділення поліції №2 Тульчинського РВП Володимир Сичук, Оксана Ярош, начальник служби у справах дітей селищної ради, Наталія Щербата, начальник фінансового управління селищної ради,  Андрій Щербатий, директор КНП «Томашпільський ЦПМСД» селищної ради, Тетяна Балюконіс, головний спеціаліст відділу соціального забезпечення селищної ради,  Павло Кушнір, начальник відділу соціально – економічного розвитку, ЖКГ та земельних відносин. Вів засідання селищний голова Валерій Немировський.

16:10 22.02.2021

Час плине, а пам'ять залишається

Час плине, а пам'ять залишається

Щороку згідно з Указом Президента України від 11.02.2015 р. «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 20 лютого в Україні відзначається як День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

11:01 19.02.2021

Чисті промені Лесиного слова

Чисті промені Лесиного слова

16 лютого  в Публічній бібліотеці Томашпільської селищної ради підбито підсумки онлайн – конкурсу читців – декламаторів «Чисті промені Лесиного слова», присвяченого 150 - річчю від  дня народження Лесі Українки. В конкурсі взяли участь 19 декламаторів  із сіл територіальної громади у трьох вікових категоріях: дошкільники, школярі та дорослі. Журі у складі Інни Карпин, Валентини Залюбівської, Олександри Ворохти, Євгенії Кукурудзи відзначило високий рівень підготовки учасників конкурсу та аудіовізуальне оформлення творів.

16:00 16.02.2021

Афганістан – незагоєна рана, що й досі болить

Афганістан – незагоєна рана, що й досі болить

З нагоди дня вшанування учасників бойових дій  на території інших держав та 32-ої річниці завершення виводу військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану в Томашполі відбулися урочистості, у яких взяли участь керівники територіальної громади, воїни – афганці, учасники бойових дій (воїни АТО/ООС) на сході України, представники громадськості. Як і всі роки поспіль вони поклали квіти до пам’ятника землякам - воїнам-афганцям, загиблим у афганській війні, вклонилися пам’яті  побратимів, життя яких обірвалося вже у мирний час, згадали той щасливий день, коли повернулися на рідну землю.

14:00 15.02.2021

Афганістан – наш вічний біль

Афганістан – наш вічний біль

15 лютого у день великого християнського свята Стрітення, в день, коли в 1989 році останні частини 40-ої армії покинули Афганістан, ми вшановуємо воїнів-афганців - нині живих і тих, що повернулися в рідну землю в «чорних тюльпанах» або відійшли у вічність уже в мирний час.

13:43 15.02.2021

Стрітення Господнє: визначний день радості, свято зустрічі людства з Богом

Стрітення Господнє: визначний день радості, свято зустрічі людства з Богом

 Відзначають його  і православні, і католики на 40-ий день після Різдва Христового. У перекладі з церковнослов’янської мови слово «Стрітення» означає «Зустріч». Але йдеться в ньому не про звичайну зустріч, а про подію важливу, увічнену в Євангелії від Луки. … На 40-ий день після народження Ісуса Христа батьки принесли Його до храму, де й зустрівся старець Симеон з Немовлям, якого чекав багато років. Симеон був при храмі перекладачем Святого Письма з єврейської мови на грецьку. В одному з передбачень Писання, де мовилося про те, що непорочна діва народить дитину, Симеон засумнівався і зібрався виправити помилку, замінивши слово «діва» на «жінка». Та в цей момент до нього з’явився ангел, оголосивши, що пророцтво насправді правильне, і зазначив, що Симеон не помре до тих пір, поки не переконається в цьому, особисто побачивши напророчене немовля.  За переказами Симеону довелося  чекати цього 300 років. Аж поки прийшли до храму Марія і Йосип з маленьким Ісусом. Старець узяв Немовля на руки і промовив: «…Нині відпускаєш раба Твого, Владико, за словом Твоїм, з миром, бо бачили очі мої спасіння Твоє, яке Ти приготував перед лицем усіх народів, світло для просвітління язичників і славу народу Твого , Ізраїля». Того дня відбулася радісна зустріч усього людства з Богом, подія, що засвідчила високу місію, яку Бог поклав на  Ісуса Христа.  Шановні жителі Томашпільської територіальної громади! Вітаю вас з величним святом – Стрітенням Господнім. Бажаю всім Божого благословення, розради і підбадьорення.  Нехай  сьогодні в кожного в душі лунає радісний дзвін, сповіщаючи, що ми перебуваємо під захистом вищих сил, хай на життєвих дорогах вам зустрічаються тільки хороші люди,  в родинах завжди буде любов, здоров’я і достаток. Нехай скрізь і всюди з вами  буде Господь!  Томашпільський селищний голова   Валерій Немировський

08:31 15.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь